Her şehrin kendine özgü mikrobiyotası vardır.

Hücreler dergisinde yayınlanan bir araştırma, mikrobiyotamızın şehrimizdeki mikroorganizmalardan etkilendiğini ve bunun tersinin de altını çiziyor. 60 şehirde bir mikrobiyal envanter sayesinde, Amerikalı araştırmacılar dünyadaki şehirleri genetik olarak haritalayabildiler, aynı zamanda şimdiye kadar şüphelenilmeyen mikroskobik bir biyolojik çeşitliliği keşfettiler.

Ayrıca okuyun: Evlerimizde tam olarak hangi mikroplar yuva yapar?

Bir şehir, her şeyden önce, büyük bir insan nüfusunun yoğunlaştığı bir yerdir. Her gün bir şehrin sokaklarında yürürken ve sakinleriyle tanışırken, çevresiyle temasa geçiyoruz. Farklı dış ortamlarla istemsiz değiş tokuşlar gerçekleşir. Bakteriler, virüsler veya mantarlar gibi birçok mikroorganizmayı iletmemize ve aynı zamanda almamıza izin verirler. Mikrobiyomlarımız, yani bir bireyin tüm mikroorganizmaları, yaşadığımız yerlerde modellenir.

Bu gözlemlere dayanarak, New York’taki Cornwell Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, dünya çapında yaklaşık 60 şehrin genetik haritasını çıkarmaya karar verdiler. Onların amacı ? Şehirlerde büyüyen yeni mikroorganizma türlerini keşfedin ve her şehrin mikrobiyomlarının nasıl oluştuğunu daha iyi anlayın. Cells dergisinde yayınlanan çalışma açık erişimdir….

https://www.science-et-vie.com/corps-et-sante/votre-microbiote-depend-de-votre-lieu-de-vie-63314

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
28 + 3 =